Weekly News

Kokk og matentusiast Kristian Tinnen i full sving med å lage syvretters gallamiddag til 85 gjester på fremmed kjøkken. SAMFUNN

Ting å tenke på før du bestiller catering

Catering er lurt. Ikke bare sparer du deg for masse stress og sørger for ypperlig mat til dine gjester, det er sannsynligvis også billigere enn du tror. Det er imidlertid noen ting du bør tenke på før du ringer og bestiller. 

Gode kokker elsker faget sitt og deler gladelig av sin kunnskap og erfaring

Til eksklusive tilstelninger holder det ikke å koke noen poteter og steke noen kjøttkaker. Å lage mat til mange mennesker krever planlegging og kunnskap. En god catering-kokk lager delikate middagsretter til flere hundre stykker, som typisk skal ha maten samtidig.
– Matopplevelsen står alltid i fokus når vi lager mat for ditt selskap. Stort eller lite. Det skal kort og godt se bra ut, være velsmakende og helst litt overraskende. For vi elsker å skape minneverdige øyeblikk som går inn i evigheten, sier Kristian Tinnen, innehaver, med-gründer og kokk på sagnomsuste Kampen Bistro. En restaurant som gjennom mange år har tilbudt sine tjenester og mat der du måtte foretrekke å få den servert, gjennom konseptet Kampen Camping. 

Catering er mer enn fòr. Leveringstid, pris, kokkens kunnskap og evne til kreativitet, er vel så viktige for et godt arrangement. Være seg bryllup, firmafest, festival eller bare en julesammenkomst for venner. Hvor godt det enkelte catering-foretaket scorer på parametere som disse, får du lett et inntrykk av ved å kaste et blikk på menyen. Om en slik ikke finnes så ring og hør. 
– Når vi lager mat til finere selskaper - som bryllup og konfirmasjoner - står vi gjerne for flere retter. Dette inkluderer typisk for- og hovedrett og desserter. Vi tilpasser menyen etter arrangementets natur og kan godt servere grillbuffet dersom lokalitetene tillater det. Eller julemat med en eksotisk vri, når julebordsesongen sparker inn. Du bør alltid velge noen som er fleksible og åpne. Til syvende og sist er det jo du som vet hvordan du vil ha det, sier Tinnen. 

Nøye planlegging er nøkkelen til et vellykket arrangement. Når du skal snakke med cateringselskapet bør du derfor ha et par ting klart i hodet. For eksempel detaljer om festen slik at menyen kan tilpasses, hvor mange gjester som kommer, hvor maten skal leveres og ikke minst må du lande et budsjett. 
– Når det kommer til mat bør du aldri slenge en fast sum på bordet og forvente super mat for den låste prisen. Da er det ikke sikkert det verken blir nok mat eller minneverdig kvalitet. Snakk med kokken og samarbeid om å skape en god og oppsiktsvekkende meny tilpasset budsjettet ditt. Gode kokker elsker faget sitt og deler gladelig av sin kunnskap og erfaring, sier Tinnen.  

Hvem som skal delta på arrangementet er selvfølgelig også av den største betydning.  Har noen av gjestene ett favorittmåltid? Er det best å servere buffé der alle kan hente mat når de vil, og spise så mye de makter. Eller foretrekker de bordservering på hvite duker?
– Balanser menyen. Er det mange gjester bør du ikke kun servere kjøtt. Sjansen for at det er en vegetarianer - eller bare noen som ikke liker den typen kjøtt - i salen, er ganske høy.  Velger du en balansert buffé som inneholder både fisk, fugl og kjøtt, så er du garantert at alle finner noe de liker, avslutter Tinnen.

Share this article

Journalist

Morten Iversen

Related articles