European Media Partner

Studier i utlandet – en investering for livet

Arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt rettet, og jobbsøkere som har studert i utlandet blir ofte foretrukket.

Som oftest er det mye lettere å søke enn det mange tror.

Education Manager hos Kilroy, Kjersti Bogen, har veiledet mange unge på veien mot studier i utlandet og synes det er veldig inspirerende å se hvilke erfaringer dette gir de som satser. Hun forteller at det å dra til utlandet for å studere i en kortere eller lengre periode er en verdifull erfaring du aldri vil angre på. Du blir kjent med en ny kultur og et nytt språk i tillegg til at man blir bedre kjent med seg selv. Samtidig er både de sosiale og profesjonelle båndene som knyttes noe man har glede av resten av livet.
– Det passer ikke for alle å studere i utlandet, men det passer veldig mange. Det finnes studiemuligheter som varer fra 4 uker og opp til 6 år, i land som ligger kun en kort flytur unna, som for eksempel England, eller så langt lunna som New Zealand, forteller Bogen og fortsetter:

– Vil du være sammen med andre norske studenter så kan Kilroy hjelpe til med å finne et universitet med mange nordmenn, og dersom du vil føle deg unik, hjelper de deg selvfølgelig med det også. Alt fra Gold Coast til en fjellby i Japan, sier Bogen. 

Som oftest er det mye lettere å søke enn det mange tror. 
– Noen universiteter krever mye, men da er Kilroy der for å hjelpe til, og studieveiledere bistår gratis gjennom hele søknadsprosessen. De fleste universiteter og læresteder i utlandet har en enkel søknadsprosess og gir svar ganske raskt. Som regel tar det mellom 1 og 45 dager, sier hun. 

Fordelene med å studere i utlandet er mange. Forskning viser at utenlandsstudier ikke bare hjelper deg med å få den rette jobben, men det hjelper også på selvsikkerheten din før og under jobbintervjuet. Og det er bra for din CV da arbeidsmarkedet blir stadig mer internasjonalt rettet og arbeidsgivere setter stor pris på søkere med internasjonal erfaring. Språkkompetanse vektlegges i økende grad da Norge får flere handels- og samarbeidspartnere, noe som krever kompetanse og kunnskap. Du får språkkunnskaper du ikke kan lære i et klasserom da de sosiale sjargongene og dialektene er noe man må leve seg inn i. Og er målet ditt en jobb utenlands står du sterkere med en internasjonal utdannelse. Om du først skal studere i utlandet, hva med kort vei til andre opplevelser? Skal du for eksempel studere i Australia er det flere spennende destinasjoner i Asia hvor du kan stoppe på veien dit.

Søknadsprosessen foregår slik: først får du studieveiledning før du velger et universitet. Så blir det igangsatt en søknad med enkel prosess og god hjelp. Søknaden blir fulgt nøye opp og du får all nødvendig informasjon hvis du får tilbud om studieplass. Da er det bare å ta frem den praktiske sjekklisten og glede seg til avreise. Husk studentvisum og gyldig pass.
– Kilroy har et stort nettverk og kan sette deg i kontakt med andre studenter som skal samme vei, eller tidligere studenter som kan gi gode råd innen for eksempel valg av bolig og forsikringer som må på plass. Du kan også få hjelp til å skaffe de billigste studentprisene på flybilletter og andre reisefordeler. Kilroy er også der mens du studerer hvis du har behov for råd og veiledning, avslutter Bogen. 

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles