European Media Partner

Spesialister på sitt fagområde

– Vi har utstyr til alle som skal bearbeide stål – enten de skal bore hull, bøye, fase, sage eller annet, sier daglig leder for HR Maskin AS Aage Solbrekke.

– Vi er en nisjebedrift som satser på å ha best mulig kompetanse på de produktene vi fører. Vi er ganske enkelt eksperter innenfor de områdene vi jobber.

Spesialfeltet er boring i stål med magnetbormaskiner og kjernebor. En magnetbormaskin festes til stålet med en magnet slik at jobben kan gjøres ute på selve installasjonen i stedet for i et verksted. HR Maskins kunder spenner fra offshorevirksomheter til mekanisk industri og skipsverft. Anleggsbransjen, landbruket og fiskerinæringen benytter også slikt verktøy.

– Vi er ikke alene om å lever magnetbormaskiner, men vi er spesielt gode på området, forteller Solbrekke. – Vi er eneleverandør for Rotabroach-maskiner i Norge.

I tillegg til kompetanse, framhever Solbrekke det store lageret av maskiner og bor som viktig for kundene. Produktene selges gjennom et forhandlernett på 340 forhandlere spredt over hele Norge.

HR Maskin AS har gjennom en årrekke representert Italienske G.B.C. med salg av fasemaskiner på det norske markedet. G.B.C. er en ledende produsent av fasemaskiner både for rør og plater i nær sagt alle materialkvaliteter.

– Det stilles store krav til presisjon ved faseoppgaver, forklarer Solbrekke. – Kvalitet på fugen og nøyaktighet er viktig i forhold til sertifisering og ikke minst for forbruk av tilsatsmateriell ved sveising.

– I januar leverte vi maskiner til Lervik As på Stord. De brukes mest for fasing av aluminiumsplater med tykkelse opp til 100mm for deler som skal til Johan Sverdrup-plattformen. En slik maskin skal vi vise fram på standen på messa. Det er en stor nyhet i det norske markedet – selv om en er levert allerede.

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles