European Media Partner
Linn Krogh Hansen, journalist og Årets Reiseblogger 2018. LIVSSTIL

Prøv noe nytt i 2019

Aldri har vi hatt et så stort spekter av destinasjoner og opplevelser å velge mellom som nå. Det finnes turer for de fleste interesser og behov. Konkurransen i luften presser flyprisene ned, og en billett til Thailand koster ikke mer enn det det jeg måtte betale for å fly hjem til Nord-Norge før høytidene for 15 år siden.

Flere land som tidligere var for spesielt interesserte har åpnet opp på formalitetene og tilrettelagt for turisme. Det kan være fristende å reise tilbake til et sted du allerede har vært og hvor du vet at ting er på stell. Mitt tips er likevel å tenke utradisjonelt når du planlegger ferien for 2019. Hva med å bytte ut eller å kombinere Thailand med et av nabolandene? Kambodsjas strender står på ingen måte tilbake fra de thailandske, og hovedstaden Phnom Penh byr på et virvar av kontraster, nydelig mat og museer. Er du glad i vakker natur og kulturelle opplevelser, ta en avstikker til Laos. 

Afrika er nok det kontinentet som har gjort sterkest inntrykk på meg, og spesielt Madagaskar.

Den store øya i Det indiske hav har noen av verdens mest unike dyre- og plantearter. Desverre står noen av disse i fare for å bli utryddet. Dette skyldes delvis en lutfattig lokalbefolkning som ikke ser meningen i å tenke langsiktig når de ikke vet om de har frokost på bordet dagen etter. Men kontakten med turister har også sin del av skylden i at noen av artene er truet. Selv om det kan være fristende å takke ja når en unge tilbyr seg å skulke skolen for å vise deg en turkis kamelon eller søt lemur, være kritisk før du sier ja.  Som turist med stabil økonomi og god skolegang har du råd til å takke nei til tilbud som går på bekostning av natur og utdannelse for lokalbefolkningen. 

Hvis du ønsker å bidra til å opprettholde de unike attraksjonene i lokalsamfunnet du besøker, finnes det i dag mange måter å gjøre dette på. Stadig flere reiseoperatører samarbeider med lokale myndigheter og utviklingsprosjekter, der du ved å velge deres tilbud er med på å hjelpe lokalsamfunnet. Tenk over det når du besøker et nytt sted!

Share this article

Journalist

Linn Krogh Hansen, journalist og Årets Reiseblogger 2018.

Related articles