European Media Partner
Tom Barmen, salgssjef i Proff Varmepumper LIVSSTIL

Oljefyring forbudt fra 2020 – på tide å svitsje til varmepumpe?

Heldigvis finnes det ikke bare svært gode erstatninger på markedet, du kan også få inntil 50 000 kroner i støtte fra Enova for å installere varmepumpe. Men da må du skynde deg. Støtteordningen er under avvikling og halveres allerede i 2019. I 2020 blir den borte.

– Fjerner du oljefyr og tank innen utgangen av 2018, får du for det alene et fast støttebeløp på 20 000 kroner. Installerer du samtidig en fornybar energikilde får du ytterligere støtte, sier Tom Barmen, salgssjef i Proff Varmepumper. Barmen har snaut 20 års bransjeerfaring, og har installert flere tusen varmepumper bare på Vestlandet.

Med en «luft til vann» varmepumpe slipper du boring. Den henter nemlig varme direkte fra luften utendørs, og er like effektiv på en kald vinterdag som om sommeren, Ja, de beste av dagens luft-til-vann varmepumper fungerer uten problemer helt ned til minus 28 grader.

– En luft-til-vann varmepumpe vil i svært mange tilfeller halvere strømforbruket til oppvarming av rom og vann. I og med at virkningsgraden er så høy vil en luft-til-vann varmepumpe være en trygg investering som langt på vei betaler seg selv. De aller fleste hus som i dag varmes opp av en oljefyr, har dessuten allerede infrastrukturen for vannbåren varme på plass i form av radiatorer og rør. Når du i tillegg får et generøst beløp i støtte fra Enova, er det vel strengt tatt ikke så mye å vente på, avslutter Barmen. 

Share this article

Journalist

Morten Iversen

Related articles