European Media Partner
Helge Nordby, representant for Hedda Hytter LIVSSTIL

Økning i hyttemarkedet

Nordmenns hyttedrøm er virkeligere enn noen gang før. De siste årene har det nemlig blitt bygget flere hytter enn eneboliger i Norge. I fjor ble det påbegynt 7488 hytter. Antallet påbegynte eneboliger var 7378.

Fordelene med å bygge egen hytte er mange. Du står fritt til å velge både sted, tomt, hyttas utforming, størrelse og bruksområde. I tillegg er jo alt nytt, sier Helge Nordby, representant for Hedda Hytter. 

Ved bygging av egen hytte er det en hel del valg som skal tas, både før og under prosessen. Så hva bør man egentlig tenke på før man setter i gang?
– Hva du setter på tomta kan du påvirke men selve tomta, den blir der den er. Tenk på avstand hjemmefra, men også avstanden mellom hytta og opplevelser i området. Ikke glem å ta utsikt, solforhold og adkomst i betraktning. Når det så kommer til hyttevalg er det lurt å ikke bygge større enn nødvendig. Gå heller for flere bygg – det vil si hytte og anneks. Ofte er en bare to på hytta, og de få gangene flere generasjoner er samlet, er det greit å ha muligheten til å trekke seg tilbake til annekset, forklarer Nordby. 

En hytte gir mulighet til å samle hele familien, skape stemning og skal kanskje gå i flere generasjoner. Derfor er det ekstra viktig å tenke nøye gjennom hva man ønsker. 
– Jeg vil anbefale å ta én ting av gangen. Bruk litt tid på prosessen - min tommelfingerregel er å bruke omtrent ett år fra valg av hytteleverandør til innflytting, avslutter Nordby. 

Share this article

Journalist

Emilie Wolf Joner

Related articles