European Media Partner
Jeanine Norstad Roer, daglig leder Wok & Go Norge. SAMFUNN

Lyst til å drive eget?

Har du en entreprenørånd i deg? Da er det kanskje aktuelt å prøve seg som franchisetaker. Å drive en franchisevirksomhet betyr at du er ansvarlig for egen butikk, men at navn og konsept allerede er utarbeidet.

En franchisegiver vil kunne bistå med hjelp og støtte, leting etter lokaler, avtaler med leverandører, samt markedsføring, forteller Jeanine Norstad Roer, daglig leder for restauranten Wok & Go Norge.

Hun sier det er svært dedikerte folk som står bak franchisekonsepter. Derfor kan du være trygg på at de genuint ønsker at du skal lykkes. – En god franchisegiver satser på oppfølging og veiledning og tilrettelegging for god lønnsomhet for den enkelte franchisetaker. I tillegg gis du muligheten til å komme med innspill i forbindelse med utvikling og satsingsområder. 

Fordelen med et slikt konsept er at du kommer rett inn i en allerede etablert merkevare, og på den måten kan du dra nytte av de potensielle ringvirkningene de ulike butikkene har på hverandre. Men det fordrer at du er lidenskapelig opptatt av merkevaren og er villig til å satse på forretningskonseptet.
– Entreprenørånd og erfaring med økonomistyring vil være en stor fordel å inneha dersom du ønsker å etablere en franchisevirksomhet. Om du også er villig til å satse på miljø og bærekraft tror jeg det er gode muligheter fremover, avslutter Roer.

Share this article

Journalist

Ida Lindvall

Related articles