Weekly News

Grunnkurs for yrkesdykkere

Dykking er et spennende og variert yrke. En yrkesdykker er i hovedsak en fagperson. Jobbene som gjøres, er i utgangspunktet det samme fagarbeidet som gjøres på land. Forskjellen er at arbeidet foregår under vann.

Derfor er det en fordel å være praktisk anlagt, men det stilles ingen krav til fagbrev eller tidligere erfaring med verken arbeid eller dykking.

Norsk Yrkesdykkerskole har siden oppstarten i 1989 utdannet over 2500 elever. Skolen er i dag blant de ledende dykkerskolene i verden, og kursene som holdes, har internasjonal anerkjennelse.

Skolen er godkjent av Petroleumstilsynet, Arbeidstilsynet, IDSA, IMCA, Lånekassen og Kunnskapsdepartementet.
Norsk Yrkesdykkerskole holder til på Nesodden, ca. fire mil syd for Oslo. Skolen ligger på Fagerstrand Brygge i Oslofjorden, og med 200 meter kailinje er forholdene ideelle for dykking. Både klasserom og dykkerstasjoner er plassert på kaia. Det gir en effektiv skoledag med fokus på at elevene skal få mest mulig praktisk erfaring.

Grunnkursene går over 16 uker, og elevene må være fylt 18 år ved kursstart og ha gjennomført 10-årig grunnskole. Det kreves også helseattest fra godkjent dykkerlege.

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles