European Media Partner
God råd og trygghet i ANSA LIVSSTIL

God råd og trygghet i ANSA

Association of Norwegian Students Abroad (ANSA) har siden 1956 vært en nyttig organisasjon for de som velger å studere i utlandet.

– Jeg er utvalgsleder i ANSA Veterinær, en felles plattform for veterinærstudenter i utlandet. Styret i ANSA Veterinær består av leder, nestleder, økonomiansvarlig, webansvarlig og 4 styremedlemmer. Det største vi gjør gjennom året er å sette opp fagseminar for veterinærstudenter i utlandet, sier Mia Schjelderup Himle.

Fagseminaret arrangeres hver høst for å knytte kontakter med studenter som ønsker å studere i utlandet.

– Seminaret er en fantastisk mulighet for utenlandsstudenter å knytte kontakter hjemme i Norge, få inspirasjon og bli kjent med kommende kollegaer. Vi i ANSA Veterinær svarer også på spørsmål vi får via epost og Facebook fra kommende studenter, eller studenter i utlandet, sier Schjelderup Himle.

Det er mange spørsmål som er knyttet til studier i utlandet. ANSA gjør sitt beste for å besvare disse.

– Vi svarer på alt fra spørsmål om opptakskrav og opptaksprøver i de forskjellige studielandene til hvordan det er å bo og studere i ulike land. Dette kan dreie seg om boforhold, kostnader, studentmiljøet og mye annet. Hovedkontoret i Oslo tilbyr også rådgivning til de som ønsker å få ytterligere hjelp til å finne ut hva eller hvor de skal studere, sier hun.

Som medlem i ANSA får man mange gunstig medlemsfordeler.

– Medlemmer får gunstig studentforsikring via AIG, medlemspriser og muligheter til å delta på seminarer og arrangementer verden over. Medlemmer mottar også medlemsbladet ANSAnytt og nyhetsbrev med relevante jobb- og studietips, sier hun.

– Som medlem i ANSA føler jeg meg alltid trygg. Er det noe som skjer kan jeg enkelt ta kontakt med sosialrådgiveren for veiledning uansett hva det skulle være. ANSA har også et beredskapssamarbeid med Sjømannskirken om man skulle bli utsatt for en krise. Det er alltid godt å vite, sier hun.

Share this article

Journalist

Ole Peter Galaasen

Related articles