European Media Partner
Blogger Ida Tabak LIVSSTIL

Et personlig hjem

Hjemmet mitt er i kontinuerlig endring - noe gammelt og slitt går ut og nye ting kommer inn. Det viktigste er at hjemmet er mitt fristed og dermed en del av min identitet. Interiøret er i balanse i forhold til mine verdier, enten det er gamle møbler eller nytt designinteriør.

Det finnes ingen komplett mal eller oppskrift på hvordan et hjem skal innredes samtidig som det skal gjenspeile personligheten til den som bor der, men trendene påvirker meg til å sette sammen et rom slik jeg vil ha det. Det er dette som gjør det spennende.

Mitt beste tips er å følge magefølelsen.

Det er sjeldent jeg planlegger hvilket interiør jeg skal kjøpe, for hvis jeg liker det så får det som regel plass hjemme. At vår egen identitet har bestemt akkurat hvordan det skal se ut, hvordan fargene skal være og hvor på veggen bildet skal henge, gjør at hvert enkelt hjem blir spesielt.

Jeg henter ofte inspirasjon fra ulike sosiale medier. På denne måten lar jeg meg påvirke av andre kulturer som ofte har fargekombinasjoner som vi ikke har her. For min del er det viktig at interiøret har en personlig verdi for meg og at jeg blir glad i det. Et hjem som gir den gode følelsen gir så mye mer enn de nyeste designmøblene alene.

I år viser trenden at vegger og tak skal ha farger! Det gir hjem fylt av farger og mønstre i alle kombinasjoner som er med på å gi det personlighet. Å male taket er en av mine favoritt-trender dette året. Taket i gangen hos oss fikk en dus rosa farge, noe som har gitt rommet et helt nytt uttrykk.

Om høsten har jeg lett for å bli tiltrukket av litt mørkere farger - noe som gjør rommet mer intimt og koselig. Vi har malt veggene i en mørk blågrå farge og har friske farger på tepper og puter som skaper spennende kontraster i rommet. La deg friste av nye farger!

Å kombinere ulike materialer gjør det lettere å bruke samme fargetone uten å få helt likt uttrykk. Kombiner for eksempel velour, ull eller lin og du får en fin dybde i rommet. Selv har jeg et spisebord i betong med velourstoler og en benk med ulltrekk. Samme gjelder putene i sofaen - slå deg litt løs. Her kan man trikse og mikse med ulike mønstre, farger og materialer. Det er til og med enkelt og veldig gøy å sy putetrekk selv!

Jeg har også blitt veldig glad i å fylle hyller og vinduskarmer med småting. For tiden er jeg stadig på jakt etter nye steiner, krystaller og skjell som kan få plass hjemme hos oss. Det er noe mystisk og vakkert med krystaller og steiner som gjør at det tar seg godt ut inne.

Pynt veggene med bilder og speil. Og vet du hva som gjør det lille ekstra? Ha ulike rammer og størrelser på bildene. Hjemme hos oss har vi gitt gamle bilder nytt liv i andre rammer. På denne måten fornyet vi veggen samtidig som vi tok vare på bildene med personlige verdier. 

Trenden i år viser at planter er på vei inn i stuene. Det tropiske uttrykket av grønt hjemme gir følelsen av palmesus i hverdagen og en god energi i rommet. Om du ikke er så glad i å stelle planter kan det være lurt å kombinere falske og ekte. Selv har jeg planter både stående på gulv, hyller og vinduer i alle rom.

Share this article

Journalist

Ida Tabak

Related articles