European Media Partner
Turid Fagereng, sykepleier og medisinsk oppfølgingsansvarlig i Medical Travel LIVSSTIL

Et lettere liv

Turid Fagereng er sykepleier og medisinsk oppfølgingsansvarlig i Medical Travel. Hun vet godt hvordan det er å ikke klare å gå ned i vekt og kjenne seg fanget i egen kropp. 

Etter flere mislykkede slankekurer valgte hun hun selv slankeoperasjon. Det er nå fire år siden, og selv om ikke slankeoperasjon er en enkel løsning, er hun veldig glad hun tok den beslutningen. Livet ble mye lettere.
– Det var en stor overgang både rent fysisk, selvsagt, men også psykisk. Det er noe jeg diskuterer med alle som ønsker en slik operasjon, forteller Fagereng. 

Felles for de fleste som velger en slik løsning er at de har slitt lenge med overvekt eller sykelig overvekt og kommet til et punkt hvor «nok er nok».

Når det kommer til smerter, bivirkninger og psykisk belastning er det imidlertid store ulikheter.

Noen velger å reise alene med egen ledsager, mens andre foretrekker en gruppereise. Felles for alle er likevel behovet for trygghet og vissheten om at sikkerheten ivaretas. Både før under og etter operasjonen.
– De ønsker å kjenne seg trygge, og det må tas på alvor. God oppfølging i Norge er viktig etter en så omfattende operasjon. Det er klart at med en mage som er så mye mindre, må man være påpasselig med hva man spiser. Mitt råd er: tygg godt, pust mellom bitene og smak på maten. Det er forøvrig lurt, slankeoperasjon eller ei, avslutter Fagereng.

Share this article

Journalist

Mari Fossheim

Related articles