Weekly News

Camping er livet


Camping er selve sommeren for mange. Da kan du reise rundt og oppleve nye og spennende steder, helst i Norge eller Sverige. Men hva bør du ha med deg?

I campingvognen eller bobilen bør du alltid ha med ting å leke med som baller, ringspill eller frisbee, i tillegg til fiskestang, høytaler, sparkesykkel eller annet som gjør at du kan dyrke din egen interesse. Det er viktig å ha med seg noe du synes er lett å ta fram og leke med når du kommer til et sted. Du må selvfølgelig også ha lett tilgang til radio, mat, drikke og grill, men dette vet du jo. Hvor vil du dra? Her er noen tips:

Det finnes utallige krinker og kroken i Norge å besøke. Over fjellene, langs kysten, i innlandet, i fjordene og i dalstrøka innafor. Både i nord, sør, øst og vest. Men du kan også reise over grensen til det mindre humpete Sverige. Mange kjører sørover langs E6 fra Oslo til Svinesund og Strømstad i Sverige. Noen tar også bilferje over kjølen fra Sandefjord til Strømstad. I Strømstad kommer du raskt til én av Sveriges mest populære campingplasser. Daftø har en stor fornøyelsespark, badebassengområde, sjørøverlek for barn og spa for voksne.

Noen mil lenger sør enn Strømstad, halvveis til Gøteborg, finner du Hafsten Resort og Camping. I likhet med Daftø, ligger campingplassen idyllisk til nær den svenske skjærgården. Her finnes mange campingtomter med servicehus med høy standard. Av aktiviteter kan dere bli med på spa, rideturer i skog og mark, eventyrgolf, vannsklier, tennis og båtutleie.

Åtte mil sør for Gøteborg, ligger Apelviken camping og leilighetshotell. Her kan du bli med på vindsurfingkurs, innebandyskole, vannaerobic, zumba, skattejakt, barnedisco og konserter.

Camping-livet i Sverige er behagelig. Det tilbys høy komfort og mange aktiviteter for alle aldersgrupper. Kanskje du og familien skal kjøre camping- eller bobilen strake veien sørover i år? Nå må vi heller ikke glemme at det finnes flere camping-plasser i Norge, før du passerer grensen i Svinesund. Rett ved E6 ligger Utne camping, men du kan også ta av til Fredriksten og Bakke campinger ved Halden. Og du har Listranda, Bevø og Fredrikstad campinger og noen i Moss. Disse har fine beliggenheter, og passe avstander mot Oslo og Strømstad, men fasilitetene er nok ikke helt som de nevnte stedene i Sverige. Nå er det er bare å kjøre – tut-tut! 

Fakta

Fakta

Campinger ned E6

- Utne

- Østfold. Smart beliggenhet for utflukter til Østlandsområdet og Sverige.

- Dafdö

- Strömstad. Aktiviteter og fornøyelsespark.

- Hafsten. Mellom Strömstad og Göteborg. Aktiviteter og sjøutsikt.

- Apelviken. Sør før Göteborg. Rett ved havet og byen Varberg. Strandliv og aktiviteter.

Share this article

Journalist

Marius Morstøl Jenssen

Related articles