European Media Partner
Morten Munch-Olsen, direktør i Bilkollektivet. Advertisment

Bil på deling

Delingsøkonomi er i vinden som aldri før også for biler. Å dele bil gjennom Bilkollektivet er både enkelt, raskt og fleksibelt – i tillegg sparer du penger.

Flere og flere mennesker er opptatt av økonomi, enkelt bilhold og miljø, forteller Morten Munch-Olsen, direktør i Bilkollektivet

Han sier at den typiske brukeren er alt fra studenter til familier og bedrifter.

Per dags dato har Bilkollektivet oppstillingsplasser i Oslo og Stavanger. I tillegg samarbeider de med Bildeleringen i Bergen og Bilkollektivet i Trondheim, slik at medlemmene også kan bruke biler der. De tre organisasjonene kaller seg Bilkollektivene og har eksistert i mer enn 20 år. Med sine mer enn 11000 brukere er disse både de eldste og største bildelingstjenestene på det norske markedet. Og er i stadig vekst. 
– Vi har en stor bilflåte med mange ulike typer biler. I tillegg har vi også el-varesykkel, sier Munch-Olsen.

Selve organisasjonen er non-profit og eies av brukerne. Og faktisk kan de tre Bilkollektivene skilte med de laveste prisene av alle bildelingstjenester, ifølge en fersk undersøkelse gjort av Dine Penger.
– Målet er skaffe et rimelig, praktisk og miljøvennlig biltilbud til medlemmene. Når man bruker bilene betaler man for den bestilte tiden og kilometer kjørt. Drivstoff, vedlikehold, bomavgift og forsikring er inkludert i prisen, sier Munch-Olsen. 

Som medlem betaler du en fast årspris og ved innmelding mottar du et smartkort som fungerer som bilnøkkel. Bilene reserveres gjennom den oversiktlige appen når som helst på døgnet og kan hentes med en gang, eller bestilles til et senere tidspunkt. Her vil du også ha full oversikt over bruken. 
– I tillegg kan du være sikker på at ingen av bilene er eldre enn tre år og at de innehar høyeste kvalitet av sikkerhetsutstyr, understreker direktøren. 

Er du opptatt av miljøet er Bilkollektivet et ypperlig alternativ til å eie egen bil.
– Ifølge Trafikkøkonomisk institutt erstatter en av våre delte biler 15 privateide biler, forteller Munch-Olsen.

I tillegg kan du spare store summer sammenlignet med å eie egen bil.

Bor du i nærheten av ett av våre 350 hentesteder vil det lønne seg å være medlem, avslutter han.
Share this article

Journalist

Ida Lindvall

Related articles