European Media Partner

Aleksander: "Følte meg trygg med ANSA i ryggen"

Aleksander Jæger ble skadet og måtte opereres da han studerte i Singapore. På en reise til Thailand falt han og fikk kuttet over en nerve i hånden. Takket være ANSA og foreningens studentforsikring fikk han topp medisinsk behandling og oppfølging etter operasjonen. Forsikringen dekket alle kostnadene knyttet til behandlingen.

– Jeg følte meg trygg og ble godt ivaretatt. Resultatet av operasjonen og opptreningen etterpå er veldig bra. Nå venter jeg bare på at nerven skal gro, så blir hånden helt bra igjen.
ANSA er organisasjonen for norske studenter i utlandet. ANSA gir veiledning om studier i utlandet og jobber for å ivareta studentene når de er utenlands, ikke minst med forsikringer. ANSA studentforsikring er en komplett forsikring med blant annet syke-/og ulykkesforsikring og 60 dagers reiseforsikring med 24-timers hjelpetelefon. Det fikk Aleksander bruk for.

Historien startet med at Aleksander og noen medstudenter fra økonomistudiet de gikk på i Singapore, skulle kombinere et ferieopphold i Thailand med deltakelse i en skandinavisk fotballturnering. På vei hjem fra en handletur en mørk kveld tråkket 22-åringen i et hull i veien, falt og skar seg på glass som knuste i fallet.DYKKING: Om en holder hånden høyt, er det fullt mulig å snorkle med bandasje.


Ringte forsikringsselskapets SOS-telefon

– Da jeg falt, traff hånda det knuste glasset, og jeg begynte å blø ganske mye, forteller økonomistudenten. – Kompisen min løp inn i et av husene i området for å få hjelp til å bli kjørt til en legevakt. Det var et litt «shady» område, og vi ble først kjørt til den legevakten som lå nærmest. Der så det veldig lugubert ut, så vi kjørte videre til neste, der jeg fikk renset og sydd igjen såret.

Under legevaktbesøket kjente Aleksander at pekefingeren på venstrehånden var nummen, men fikk bare beskjed om å vente et par dager for å se hvordan det gikk. – Da ringte jeg forsikringsselskapets døgnåpne SOS-telefon. Jeg har forsikring i ANSA, og de samarbeider med et selskap som fant fram til en klinikk de sendte meg til for at hånden skulle sjekkes litt bedre. Der fikk jeg andre medisiner og beskjed om å dra til et større sykehus fordi det mest sannsynlig var en dypere skade.
– Jeg slapp å finne fram til et sykehus selv. Forsikringsselskapet tok kontakt med et sykehus og satte opp ferdig betalte konsultasjoner for meg. Det føltes veldig bra – da slapp jeg å ende opp på et sykehus som ikke holder bra kvalitet. Det var egentlig bare klinikken som sydde såret helt i starten, som ikke var helt topp. Etter at forsikringsselskapet tok over, gikk alt veldig bra. 

Da studenten kom tilbake til Singapore seks dager etter, hadde forsikringsselskapet booket time på et sykehus. På akuttmottaket der var de sikre på at det var en nerveskade. To timer senere var Aleksander hos en spesialist som tok prøver og konstaterte at han måtte ha en omfattende operasjon – et inngrep som ville komme til å koste ca. 120.000 kroner totalt. I tillegg kom kostnader til legespesialister og terapi etter operasjonen

Samtale med forsikringsselskapet på Skype

– Da var det godt å ha ANSA og forsikringsselskapet i ryggen, sier Aleksander med ettertrykk. – Jeg var veldig glad for å slippe å skaffe så mye penger for å kunne ta operasjonen. Dette var en fredag. Siden det var en nerveskade, var det om å gjøre å få gjennomført operasjonen så fort som mulig.

Operasjonen måtte godkjennes av forsikringsselskapet, som på kort tid fikk satt sammen et råd med leger som hadde møte med Aleksander over Skype. I løpet av halvannen time fikk han «go» for inngrepet, og så bar det rett inn på operasjonsstua. Operasjonen var vellykket, og studenten kom raskt i gang med opptrening og øvelser etter råd fra fysioterapeut i Singapore.
– I januar var jeg på en sjekk ved sykehuset her i Trondhjem, og jeg er glad for at jeg fikk beskjed om at alt ser ut til å ha gått veldig bra. Nå er hånden nesten helt bra. Jeg venter bare på at nerven som var kuttet av, skal få tid til å gro.


ETTER OPERASJONEN: Aleksander Jæger fotografert av en kamerat da han våknet opp etter operasjonen.

Vil du vite mer om Ansa? Klikk her!

Share this article

Journalist

Related articles