European Media Partner

3 fantastiske hyttealternativer

Drømmer du om et hjem nummer to å kunne flykte til når muligheten byr seg? Her er alternativene for enhver smak – enten du foretrekker frisk fjelluft, norsk saltvann eller varme sandstrender.

Vinterhytte – Bo midt i skibakken

Store mengder med natursnø gjør at folk valfarter til Norefjell hvert år for å spenne på seg skiene. Kun 90 minutter fra Oslo finner du Norefjell, med skibakker og løyper for alle behov og nivåer. Gjerne i umiddelbar nærhet til fritidsboligen. Norefjell tilbyr en god miks av leiligheter og de tradisjonelle hyttene. De fleste leilighetene finner du øverst i bakkene i nærheten av Skistua og Norefjellstunet - herfra kan du skli rett ned i alpinbakken. Forflytter du litt deg lengre inn i fjellet er prisene noe rimeligere og du får tilgang på 20 mil med langrennsløyper rett utenfor hyttedøren. Mange av løypene ligger på høyfjellet hvor du kan nyte flott utsikt til hvert stavtak. Om sommeren tilbyr området rikelig med fiskevann, turstier, sykkelveier og til og med en fullverdig 18 hulls golfbane.

Norefjell er også utpreget familievennlig med godt utviklet skiskole og barnevennlige bakker samt en rekke andre attraksjoner og overnattingsmuligheter. Når barna og du blir sultne på et ordentlig måltid, kan dere velge blant flere gode spisesteder. På de mange bordene serveres alt fra hamburgere og pizzaer til tapas tilberedt med lokale råvarer.

Norefjell har også et prisvinnende Spa- og skihotel med en rekke behandlinger for kropp og sjel hvor du kan nyte uten å yte. Kanskje dette er noe som kan friste etter en lang dag i bakken?

I sesongen 2015/16 lå medianprisen på en hytte på Norefjell på 2 MNOK,- og det er fremdeles rimeligere enn på Hafjell, Trysil og Geilo.


Sommerhytte – Ingenting slår norsk sommer

Ingenting er vel bedre enn å ta morgenkaffen på trappen ute ved hytta for så å hoppe rett i sjøen? Langs Oslofjorden finner du hundrevis av idylliske hyttefelt som roper «norsk sommer!». Fjorden strekker seg fra Oslo sentrum i nord og 107 kilometer ned til Langesund på Telemarkskysten. På begge sidene av fjorden finner du hytter helt i vannkanten ofte med egen brygge.

Ytterst i Oslofjorden finner du øykommunen Hvaler, syd for Fredrikstad. Kommunen har omtrent 4500 innbyggere men om sommeren mangedobles innbyggerantallet hvis man regner med alle hyttegjestene. Man anslår at det er cirka 30 000 personer i kommunen i de mest aktive ferieperiodene. Hvaler er et sted som må oppleves. Her kan du bo usjenert midt i et naturreservat med egen strandlinje og brygge.
Hvaler er spesielt populært hos familier og det har vært generelt stor økning i etterspørselen etter hytter her de siste årene. Nærhetene til byene rundt Oslofjorden gjør også
Hvaler særdeles attraktiv på leiemarkedet og her kan det være mange kroner å tjene på utleie dersom man eier.

På andre siden av fjorden finner du den idylliske øya Tjøme kun 12 mil fra hovedstaden. Her har blant annet kongefamilien hatt sitt feriested i flere år. Prisene er generelt noe høyere her enn på andre siden av fjorden, men dersom du er villig til å ha litt lengre avstand til badestranden finnes det relativt rimelige hytter her og. 


Hus i utlandet – Feriebolig på Solkysten i Spania

Mange ønsker å bytte ut hytte og peiskos med feriebolig i sydligere strøk. Utvalget er stort, så det er viktig å bruke tid før en bestemmer seg. Vi slo an en prat med Pål Anders Faugstadmo, eiendomsmegler og innehaver av The Shore Estates i Spania. Han hadde flere gode råd til enhver som ønsker å realisere drømmen. 

Det finnes en overflod av leiligheter på markedet på
Solkysten i Spania. Et råd er å teste ut området før en bestemmer seg. Det er avgjørende å trives der ferieboligen ligger. Ikke kjøp en bolig bare fordi noen du kjenner sier den ligger i et bra område. Bli kjent med plassen og kjenn på magefølelsen før du handler.

Like viktig er det å trives med leiligheten en kjøper. Om du gjør et godt kjøp eller ikke, henger nøye sammen med om leiligheten er lett omsettelig igjen. De fleste endrer som regel ett av sine topp tre kriterier etter den første dagen med visningsrunder. Det er derfor vesentlig å ta seg tid og se på flere leiligheter – også leiligheter utenfor de kriteriene kjøperen har tenkt seg ut på forhånd.

Selv om nordmenn flest har råd til å gå høyere enn budsjettet sitt, er det viktig å tenke på at det er feriebolig en kjøper. Det er ikke trivelig om feriedrømmen blir en økonomisk byrde.

Det er ikke farlig å kjøpe bolig i Spania. Om en velger å bruke advokat, er det lurt å finne en uavhengig advokat som snakker norsk, og helst har kontor både i Norge og i Spania. Bruk tid og vær sikker på både området og leiligheten før du kjøper. Snart er drømmen om feriebolig i sydligere strøk blitt virkelighet. 


Share this article

Journalist

Eirik Knutsen / Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles