Weekly News

Utvid sommeren på en norsk perle i Spania

Blant appelsinlunder og turistattraksjoner på Spanias solkyst kan du nyte solen året rundt. Byen Altea i provinsen Alicante har i mange år vært svært populært blant nordmenn og det med god grunn.

Vi er en liten perle midt mellom hav og fjell som tilbyr en rekke behandlinger til våre gjester.

Fjellene Serra de Bernia i nord beskytter Altea for vind og gir byen et unikt mikroklima. Om sommeren får du temperaturer opp mot 34 grader her. Vinteren og høsten kan friste null snø temperaturer opp mot 18 grader.

Midt i dette mikroklimaet finner du det norske feriesenteret Reuma-Sol. Reuma-Sol er et ferie- og behandlingssenter som ligger sentralt mellom kjente turistbyer og flott natur med kort avstand til stranden.
– Vi er en liten perle midt mellom hav og fjell som tilbyr en rekke behandlinger til våre gjester. Senteret ligger i et stille og inngjerdet villa-området med mye nordmenn. Her kan barn løpe rundt å leke trygt mens foreldrene slapper av, forteller direktør ved senteret, Dorothy Hansen.


Mye aktivitet

Området hvor Reuma-Sol ligger byr på utallige utfluktsmuligheter. Ukentlig er det aktiviteter og utflukter som tar deg til markeder, parker, restauranter og koselige småbyer. Senteret setter opp en aktivitetsplan hver uke. Eksempler på aktiviteter senteret kan tilby er fellestreninger i vann og på land. Boccia- og mini-golfturneringer eller vinsmaking i en koselig familiedrevet bodega.
– Gjestene har mulighet til å være med på felles utflukter dersom de ønsker det. Ønsker de å gjøre det på egenhånd kan vi komme med forslag til reisemål og ordne med leiebil. Dersom de helst vil oppholde seg på senteret er det en rekke kurs, aktiviteter og fasiliteter her som gjestene kan benytte seg fritt av, forteller Hansen og legger til at de snart går i gang med en attraktiv kampanje og oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de er interessert. 

Egner seg for alle

Reuma-Sol har spesialisert seg på å gi alle besøkende et tilrettelagt ferietilbud. Ønsker man å delta på dans- eller matkurs så har man mulighet til det. Har man behov for behandlinger eller ekstra oppfølging passer de ansatte på at gjestene får det de trenger.
– Vi ønsker at alle våre gjester skal føle seg trygge og ivaretatt når de bor hos oss. Derfor har vi egen sykepleier og lege dersom noen trenger hjelp. I tillegg har vi tjenester som frisør, treningsrom, fysioterapi og en egen velværesalong, forteller direktøren. 


Med fine omgivelser, godt klima og stor variasjon i aktivitetstilbudet mener Hansen at senteret passer for alle.
– Vi er et senter for alle uansett behov eller ønsker. Vi har flere barnefamilier her i fellesferien og flere eldre bor her store deler av vinterhalvåret. Er du glad i å sykle gir landskapet i Alicante deg alt du trenger på et sted. Her får du høye fjell og lange strekninger langs kysten noen få kilometer fra døra, sier Hansen og legger til at leilighetene på senteret er perfekte for syklister og har plass til fem personer. 

Senteret og har over 30 hotellrom, 44 leiligheter, tre bassenger og norsktalende personale. I tillegg  tar de vare på miljøet ved bruk av solcellepaneler og besparende gjenvinnings- og renseanlegg. 


Share this article

Journalist

Related articles