Weekly News

Ta med familien på treningsferie


Er du lei av late dager i solen? Å kombinere ferie og trening er en stadig økende trend.

Felles for alle som reiser på trening- eller aktivitetsreiser er at de ønsker å få noe mer ut av ferien sin enn kun å ligge på stranden med en drink i hånden

Aktiv ferie er en trend som ikke ser ut til å dabbe av. Sykkel, ski, surfing, maraton, triatlon eller yoga er aktiviteter som er midtpunktet i ferien for et økende antall nordmenn. Mange søker treningsforhold eller fasiliteter som kan være vanskelig å oppdrive i Norge i perioder. Er langrenn din favorittsport, kan kanskje en tur til Dachstein-breen i Østerrike på sen-sommeren friste. Her prepareres løypene hele sommeren og snøen faller tidlig i september. Er lange bakker, sol og et godt klima noe du savner på sykkelsetet i april kan kanskje en tur til Gran Canaria være noe for deg? Eller er hverdagen rett og slett for hektisk til at du rekker å prioritere dine interesser kan en slik reise tas akkurat når det måtte passe for å få en pause fra hverdagen.

For «supermosjonisten» er ikke treningsferie et nytt fenomen. Sykkel- og skiklubber har arrangert slike reiser i en årrekke for å gjøre sesongen litt lengre. Men de siste årene har ferier med fokus på trening også blitt populære blant familier og de som er litt mindre aktive. En treningsferie trenger nemlig ikke kun være et blodslit. Det kan også gi nye opplevelser og man kan ligge på stranden med god samvittighet etter en treningsøkt på morgenen. Stadig flere familier ser også på det som en mulighet til å engasjere seg sammen med barna hvor man får prøvd ut mange ulike aktiviteter.

Trening- eller aktivitetsreiser har etter hvert blitt en av hovedkategori innfor reiser. Dette skyldes den økende etterspørselen. Det dukker også opp flere og flere reisebyråer som spesialiserer seg på reiser innenfor ulike idretter eller aktiviteter. Over hele verden kan du nå også finne hoteller med aktivitetstilbudet til et helt treningssenter. Dette vil gi deg og ditt reisefølge mange valgmuligheter og man kan holde på med det man interesserer seg for. De store tradisjonelle reisebyråene og har også oppdatert tilbudene sine de siste årene. I tillegg har mange av dem opplevd en enorm vekst i antall treningsferier fra 2016 til. 2017.

Felles for alle som reiser på trening- eller aktivitetsreiser er at de ønsker å få noe mer ut av ferien sin enn kun å ligge på stranden med en drink i hånden. Dagens tilbud gir utallige muligheter og du kan planlegge reisen din selv, la et reisebyrå gjøre det eller delta på arrangerte turer av ulike profiler. Da treningsreiser for alvor fikk en oppblomstring i 2016 så flere bloggere, personlig trenere og tidligere idrettsstjerner en mulighet til å arrangere treningsreiser på egenhånd. På slike reiser betaler man som oftest en pakkepris som skal dekke reise og opphold. Du er nok bare et søk unna å finne en profil innenfor din idrett som arrangerer slike turer, opptil flere ganger i året. Stadig flere treningssenter arrangerer også nå turer for sine medlemmer. Velger du å reise på en tur arrangert av et reisebyrå får du store valgmuligheter i form av hvor aktiv du ønsker å være og hva slags aktiver du ønsker delta på. Reiser du på en tur arrangert av en profil, PT eller lignende kan programmet være mer låst. Mulighetene er utallige, og gjerne bare et søk unna.

Share this article

Journalist

Eirik Knutsen

Related articles