Weekly News

Sov godt!


Ikke uthvilt etter nattens søvn? Vi tilbringer i gjennomsnitt 26 år i sovende tilstand, og god helse henger sammen med god hvile.

– Kombiner både form og funksjon i en seng. Trykkavlastning er nøkkelordet, sier Solveig Røkholt, markedskoordinator hos Tempur Sealy Norge AS.

– Underlaget har alt å si for hvordan avlastning fungerer. Dårlig kvalitet påvirker blodsirkulasjonen, som igjen fører til urolig og dårlig søvn. Det er viktig at vekten fordeles stabilt slik at en ligger rett, fortsetter hun.

Sjekk garantien

– Legg til ett år eller to, så får du en god indikasjon på når det er lurt å skifte seng eller overmadrass. Ved å skifte overmadrassen oftere enn madrassen, ivaretas også sengens kvalitet bedre over tid. Men er madrassen slitt hjelper det ikke med ny overmadrass, sier Røkholt.

Hun anbefaler å føre hånden med litt tyngde over madrassen. Da vil man kjenne hvor det er groper og ujevnheter. Her kan forklaringen på stiv nakken og verkende hofte ligge.

– Det er også viktig å tenke på temperatur og lys. Ikke for varmt, og en blendingsgardin som holder både lys og varme ute. Husk også på at soverommet ikke er kontor eller tv-stue, avslutter hun.

Share this article

Journalist

Related articles