Weekly News

Hans Christian Espenes, eiendomsmegler i Heimdal Eiendomsmegling og kjent fra TV-serien Boligjakten SAMFUNN

Slik finner du den beste eiendomsmegleren

Boligsalg er et omfattende prosjekt som krever en dyktig eiendomsmegler. For å finne den beste megleren er det flere forhold som må vurderes.

“Meglerens jobb er å optimalisere den aktuelle eiendommens verdi i boligmarkedet.”

– En god eiendomsmegler er lite eller ingenting uten sine kunder. Et kundemøte vil variere fra gang til gang og megleren må derfor først og fremst kunne håndtere menneskemøter av alle slag. I dette ligger evnen til å kommunisere samt oppnå ulike mennesketypers tillit og respekt. Dersom kunden sitter igjen med en reell opplevd verdi har eiendomsmegleren gjort en god jobb, sier Hans Christian Espenes, eiendomsmegler i Heimdal Eiendomsmegling og kjent fra TV-serien Boligjakten.

Espenes mener megleren skal være boligens «reklamebyrå».
– Vi snakker ikke bare om evnen til å kommunisere med kunden, men også om evnen til å kommunisere boligen ut i aktuelle annonseringskanaler. Dette vitner om en viss teft, som kommer av både personlig egnethet og ektefølt motivasjon. Samme teft skal også megleren kunne utvise ved å plukke med seg riktige medarbeidere og samarbeidspartnere i alle fasene av et boligsalg. Både taksering, tekstforfatting, fotografering og interiørveiledning må utføres av fagsterke, dedikerte personer som alle er ute etter å gjøre et godt arbeid for den som skal selge, sier han.

Han forteller om en eiendomsmeglerbransje som er svært prestasjonsrettet.
– En god megler kjennetegnes derfor også av evnen til å forhandle, argumentere og synliggjøre boligens verdi. Noen salg drives av budrunder med mange interessenter, hvor megleren må ha full kontroll og god dialog med alle involverte parter. Dette krever overskudd, og fordrer energi og interesse også fra meglers side. Andre ganger er det den kjøperen som er på banen og da må megler ha teft nok til å vite når man skal gripe sjansen, sier han og legger til:

– Summen av alt dette bør utgjøre en person med et visst vinnerinstinkt, som hele tiden drives fremover av nye faglige og personlige utfordringer, og et oppriktig ønske om å skape fornøyde kunder og optimale resultater.

Espenes mener det er mange som ikke tenker over at meglerprovisjon er betaling for den kompetanse, erfaring og tidsbruk som megleren bruker på akkurat din bolig.
– Ved å velge en rimeligere eiendomsmegler kan du fort risikere dårligere kvalitet på gjennomføringen. Erfaring kan nok i enkelte tilfeller erstattes av personlige egenskaper som engasjement og vinnerinstinkt, da det finnes mange unge meglere som er svært dyktige. Men tidsbruk i boligsalgets mange faser mener jeg er helt avgjørende for å oppnå et optimalt salgsresultat, sier han.

Han mener det er en god idé å be om dokumentasjon på meglerens tidligere gjennomførte salg.
– Salgshistorikk er mer konkret informasjon enn flotte konsernbrosjyrer som fronter selskapets større vyer. Meglerens jobb er å optimalisere den aktuelle eiendommens verdi i boligmarkedet. Det vil du se ved å be om dokumentasjon på faktisk utført arbeid. En megler bør eksempelvis kunne gi boligselgeren en liste med navn og adresse på de 10 siste gjennomførte salg. Ikke bare en referanseliste med fornøyde kunder, sier han.

Espenes mener megleren må følge opp selger og legge til rette for et godt samarbeid.
– Meglerens arbeid er svært synlig, og vises gjennom meglerens engasjement, oppsatte fremdriftsplan og publiserte resultater. Dersom megleren følger planen til punkt og prikke, er det en strukturert og handlekraftig person med god gjennomføringsevne. Dersom det publiserte arbeidet er optimalt, i form av godt språk og gode bilder i annonse og prospekt, bør man kunne stole på megleren. Alle parter er til syvende og sist prisgitt markedet, men en god meglers arbeid optimaliserer dine sjanser, avslutter Espenes. 

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles