Weekly News

Økt etterspørsel etter norske hytter

"Man kan tjene mye penger på å leie ut hytta si når man ikke bruker den selv. Mange er trolig ikke klar over hvor mye de kan tjene på det." Det sier Asbjørn Ræstad, regionsjef ved Dancenter sitt kontor i Midsund i Møre og Romsdal.  Dancenter har drevet med utleie av hytter og feriehus i over 60 år og er den eldste formidleren av hytter i Europa.

– Hvor mye en eier kan tjene på å leie ut hytta kommer an på hva slags fasiliteter den har og ikke minst beliggenheten. I dag ser vi en økende etterspørsel etter hytter som kan tilby det «lille ekstra» for eksempel båt eller andre aktivitetsmuligheter, forteller Ræstad.

Dancenter drifter over 600 hytter og feriehus i Norge i dag. De fleste av de er spredt langs kysten og i fjordene.

Flere turister

Selskapet har hatt en jevn vekst siden de startet opp i Norge på 80-tallet men har opplevd en betraktelig økning de siste årene. Nå trenger de flere hytter for å dekke etterspørselen fra turistene.
– Stadig flere oppdager Norge som feriedestinasjon og velger å ta turen hit. Det er ikke lenger kun storbyene som er attraktive. Feriering i storslått natur er en økende trend og Norge byr på akkurat det turistene er ute etter. Spesielt er kysten og fjordene populære og det er naturligvis her vi er på utkikk etter flere hytteeiere som ønsker å leie ut.

Dancenter har lang fartstid i bransjen og har god kunnskap om hvordan markedet fungerer. Som boligeier blir man tilknyttet en lokal representant som kjenner kundens området og som bistår med utleie.
– Vi driver med aktivt utleie og vi sørger for at de riktige folkene velger din hytte. Vi har fleksible avtaler som gjør at du stort sett kan benytte deg av boligen når du vil. Alle våre hytter blir fotografert, skrevet om og markedsført gjennom 14000 ulike reisebyråer over hele verden. Vi er godt etablerte i Tyskland, derfor leies bortimot 90 prosent av hyttene ut til tyske turister, forteller Ræstad.

Sikkerhet

Dagens teknologi gjør at hytteeiere enkelt kan leie ut på egenhånd. Likevel mener Ræstad at det er flere fordeler med å leie ut via en profesjonell aktør.
– Mange års erfaring har gitt oss god kompetanse til å vurdere hva en eier kan få for en bolig. Markedet varierer og man må hele tiden tilpasse seg etterspørselen. Vi gir også kunden ekstra trygghet i form av egen trygghetsforsikring og depositum dersom det skulle skje noe med boligen.

– I tillegg så jobber vi aktivt for å sørge for at boligen er utleid i de periodene den er tilgjengelig og sørger for at eieren får den betalingen som den skal, sier Ræstad og legger til at de alltid prøver å gjøre jobben så enkel som mulig for eier.

Gir mye glede

Det er ikke bare økonomisk gunstig å leie ut hytta. Ræstad kan fortelle at det ofte inspirerer eier til å benytte seg av den oftere.
– Det er moro å se at flere av eierne i større grad ønsker å benytte seg av hytta etter å ha leid den ut i en periode. Jeg tror at det skyldes at mange av turistene gir så gode tilbakemeldinger på oppholdet at eierene oppdager nye gleder ved å bruke den, avslutter Ræstad.

Share this article

Journalist

Related articles