Weekly News

Fire europeiske destinasjoner å merke seg

Enten du foretrekker fjellheimen eller rød løper, snø eller sol, bil eller flydistanse, så faller minst én av følgende europeiske destinasjoner i smak.  

Cannes - Frankrike

Cannes er berømt for sin filmfestival som hvert år lokker til seg hele verdens kjendiselite. Under festivalen bugner den lille byen over av filmstjerner og regissører. Festivalen sørger for at innbyggertallet på 75 000 mangedobles og at alt av ledige leiligheter og hotellrom fylles opp til økte priser. Da kan det bli veldig lønnsomt å sitte på en leilighet eller villa som kan leies ut.

Selv om byen til tider huser verdens største stjerner har den likevel klart å bevare de naturlige omgivelsene og småby-preget. Her får du deilig klima, stabile somre, gode shoppingmuligheter og koselige bakgater.

Cannes byr på romantiske kafeer, luksuriøse restauranter langs strandpromenaden og matmarkeder hvor du kan
kjøpe ferske råvarer. Byen ligger i regionen Provence på den delen av rivieraen som kalles Côte d´Azur. Cannes har en
15 km lang kystlinje, hvor hele 7,5 km av de er brede sandstrender som lokker til seg mennesker fra hele verden. Kjører du en times tid finner du de idylliske reisemålene Nice, Monaco og St.Tropez. Byen kombinerer luksus og strandliv på en utmerket måte. Cannes er perfekt for deg som elsker sol, shopping og sofistikerte naboer.


Piemonte - Italia

Regionen Piemonte i Nord-Italia er innehaver av noen av de beste kvalitetsvinene i verden. Klimaet er mildt, landskapet er grønt og området byr på rikelig med gode opplevelser. Vin og fortreffelig mat som trøfler, pasta, pølser, skinker og kaker har gjort området verdenskjent og mange vil kalle Piemonte et mat-mekka. 

Piemonte grenser til Sveits i nord, Frankrike i vest og er omringet av høye fjelltopper som tilbyr svært gode skimuligheter på vinterstid. Dersom det frister mer bading
og saltvann, er det ikke mange timene til regionen Liguria
som strekker seg langs kysten.

Piemonte er full av kjente destinasjoner, spesielt om du er bevandret innenfor gastronomiens og vinens verden. Byene Alba, Torino, Barolo og Pinerolo er alle sentrale byer som trekker til seg turister som ønsker utsøkte matopplevelser. Dersom du ønsker å kombinere mat med toppfotball er Juventus sitt hjemsted Torino det beste valget for deg. Ønsker du å ha vingårder og koselige restauranter i nabolaget så er området rundt byen Alba i Langhe-området et godt utgangspunkt. 

Regionen gir et utallig antall muligheter.  For eksempel kan området rundt Italias nest største innsjø Maggiore by på makeløse naturopplevelser, frisk luft, fergeturer og bading. Felles for alle destinasjonene er utsøkt mat, så dersom du dette er noe du ønsker, kommer du til å finne det i Piemonte uansett om du vil ha en villa, leilighet eller et koselig hus.

 

Sälen - Sverige

Er du glad i vintersport og er på utkikk etter en hytte i et området som vil gi deg de beste fasilitetene? Sälen i Sverige ligger kun 35 kilometer i fra grensen til Norge og kan tilby hele syv vintersportsanlegg av varierende størrelse. Her finner du blant annet et av Europas største og beste barne- og nybegynneranlegg i skitrekket Lindvallen som passer perfekt til familier.

Flere nordmenn har lagt sin elsk på Sälen de siste årene. Området har blitt et av Nordens mest populære skiområder
og kan by på gode snøforhold store deler av året. I tillegg til store skitrekk finner du aktiviteter som scooterkjøring og sledekjøring med både hund og hest.

Sälen er også startby for verdens eldste og største skirenn - Vasaloppet. Rennet tiltrekker seg mange mennesker hvert
år. I 2018 var det 15800 deltakere og alle senger i nærheten leies ut i forkant og under av arrangementet til svært
lukrative priser.

Når snøen forsvinner, kommer det grønne landskapet rundt Sälen frem og området blomstrer. Dype skoger, fiskevann og fine turstier finner du over alt. I tillegg kan Sälen lokke med alt fra kino, badeland og sjokolademassaje, til innendørs surfing og shopping.


Ustaoset - Norge

Den glemte perlen Ustaoset i Hol kommune i Buskeurd skinner fremdeles. Her kan du betrakte flott natur og gå på ski i topp preparerte løyper. Området har god snømengde og gir deg preparerte løyper i syv til åtte måneder i året. Turmulighetene er fantastiske og starter rett utenfor hyttedøra. 

Området byr på en rekke ulike aktiviteter. Ønsker du å stå på alpint så er skibakkene på Geilo kun knappe ti minutter unna. Er du glad i å gå skirenn så vet du nok allerede at målgangen til Skarverennet med sine 12 000 deltakere finner sted på Ustaoset. Dersom du har lyst til å oppleve noe nytt så er kanskje kiting, scooterkjøring, hundekjøring eller kanefart
noe for deg?

Om sommeren er området perfekt for deg som er glad i fot- og sykkelturer. Den friske fjelluften og lukten av lyng venter rett utenfor døra og du kan nyte både soloppgang og solnedgang fra hytteveggen.

Ustaoset ligger midt mellom Bergen og Oslo og det tar deg omtrent tre og en halv time fra begge byene. Dette gjør at stadig flere ser hva slags muligheter området har å by på og gjør hyttedrømmen til virkelighet. 

Share this article

Journalist

Eirik Knutsen

Related articles