Weekly News

Christoffer og Marius, gründerne bak Oslo Business Forum SAMFUNN

Aldri vært viktigere å utfordre det etablerte

Da vi startet opp Oslo Business Forum i januar 2016 hadde vi ingen gjennomtenkt strategi eller forretningsplan. Vi var to studenter som elsket å lage arrangementer gjennom studentforeningen på BI, og vi ville hente de største foredragsholderne til bittelille Norge.

“Vi kommer aldri til å akseptere at andre setter grenser for hva vi kan få til”

Til slutt fikk vi tak i Sir Alex Ferguson. Den levende fotballegenden. Med en svarfrist på litt under én uke måtte vi handle raskt. Vi valgte å droppe ut av studiene, lånte penger av familie og satset en halv million kroner hver for å starte eget selskap. Det eneste vi visste på det tidspunktet var at vi hadde fått Sir Alex Ferguson til å holde et foredrag i Oslo.

Tre måneder senere stod vi klare for lansering, og vi trodde at vår første konferanse skulle fylles av 1400 ledere på null komma niks. Men det skjedde absolutt ingenting. Én uke etter lansering hadde vi solgt tre billetter, omsatt for 12.000 kroner og tatt på oss kostnader for 2,5 millioner kroner.

Litt over to år senere er skuta snudd. To gründere har blitt til en fantastisk gjeng på 12 dyktige medarbeidere. Oslo Business Forum er nå Norges største konferanse for ledere og 26. september tok vi imot 3.000 ledere og beslutningstakere til konferansen ’The Future of Technology and Sustainability’, hvor Barack Obama var dagens høydepunkt.

Med det som bakgrunnshistorie er det naturlig at vår visjon er å utfordre det etablerte. Vi tror på å tenke nytt. Vi aksepterer ikke at andre setter grenser for hva vi kan få til. Da vi fortalte at vi skulle hente inn Sir Alex Ferguson var det mange som trakk på smilebåndet og tvilte. Det samme skjedde da vi fortalte om planene for å hente Barack Obama til Norge. Vi ville bevise at det var mulig.

Og selv om konferansene våre er flaggskipet vårt, så skal Oslo Business Forum utfordre på flere arenaer og skape flere møteplasser. For mye gjøres fortsatt på den gamle måten. Og de som virkelig utfordrer? De får ofte ikke oppmerksomheten de fortjener.

Gjennom de drøye to årene vi har eksistert, har vi snakket med flere hundre næringslivsledere – og de aller fleste tror på det samme som oss: Vi må utfordre etablerte tankesett. Det kan hende vi går på snørra, men vi kommer aldri til å akseptere at andre setter grenser for hva vi kan få til.

Share this article

Journalist

Christoffer Omberg og Marius Røed Wang

Related articles